Search This Blog

Friday, 25 January 2013

15 Januari 2013

P buat cermin mata kat kedai inva optometry..tepi kedai kopitiam..


masuk dan buat pemeriksaan mata..dah selesai wat pemeriksaan,,pilih bingkai cermin plak..di sebabkan kesian kat mak..aku ambik la bingkai yang harga RM100...test punya test dan akhirnya jumpa gak yang berkenan di hati..then pilih jenis kanta plak..toke tu leh cerita la jenis2 kanta kat aku..apa satu aku tak paham..aku ha p la kan..kesian plak kat dia..hahahahah..dia tunjuk kanta dari harga RM120-RM400..pas tu aku cakap kat toke tu..xpa la saya ambik yang rm120 dah la..janji leh nampak sudah la kan..dah selesai semua toke tu cakap siap dalam dua atau tiga ari lagi..tunggu depa call..
sebelah petang pulak aku dapat call kata cermin mata dah siap..amboi cepatnya..xpa la lagi bagus siap cepat..xgaduh tunggu lama2..sebenaqnya aku dah excited nak pakai cermin mata baru..kehkehkeh..

brand new me..rupa terbaru di tahun 2013..yeeehhaaa.. macam makcik2 la pulop..huhuhu..tapi xpa..janji hubby aku ckp cantik..



14 Januari 2013

Lamanya tak update blog..huhuhu,tak dak apa yang nak tulis la kat sini..aku dah decide starting today..aku nak update blog ni everyday..make it like a diary..waahhh macam besh jew..hahahah..
Arini aku p daftar untuk ambik lesen kereta kat ILMU PANDU SDN BHD..
masa daftar, kerani tu nak scan i.c aku..tapi malangnya i.c tu xleh nak read.. dia soh p wat ic baru..dia ckp free ja nak wat i.c baru..tapi alhamdulillah masih lagi boleh di daftar..pas tu aku di minta buat ujian buta warna n rabun jauh..rabun warna aku pass..rabun jauh sangkut..oh tidak aku mmg rabun jauh..ok xpa masih boleh memandu sbb xrabun warna..alhamdulilllah..lepas dah selesai daftar..aku with mommy n daddy bergerak ke kompleks KDN sbb nk p pejabat pendaftaran nak wat i.c baru pulak..


masuk lam pejabat pendaftaran..ambik no giliran n tunggu giliran saja..tunggu dalam 15 minit..tiba giliran aku..aku cakap kt kerani tu cip ic rosak tak leh nak read..and guess what??? kerani tu cakap cik kena bayar RM 10 ya..wahh aku ingatkan free ja bila nak wat i.c baru..agak bengang gak la sbb kat ILMU PANDU tadi depa cakap free..grrrr...ok xpa la bayar gak la..then kerani tu cakap siap dalam seminggu..ok we wait until one week k..

Tuesday, 25 December 2012

Berkongsi impian yang sama dengan suami..Bilalah impian ni nak menjadi kenyataan...

 KTM Duke 200.. Hubby minat yang ni aku pun minat gak
  KTM Duke 690 menadi kegilaanku

        Ducati Monster. Bayangkan kalau aku dapat beli dan bawak moto ni pergh..smart habis
 KTM rcb..yang ni Hubby punya favourite
   KTM Rcb8 RedBull.. Hubby cakap cantik giler..


      Yamaha R1..Yang ni pun hubby suka gak..

Monday, 23 January 2012

DeAcTiVe AkAuN FaCeBoOk

thats it...aku ambik keputusan utk close akaun FB aku...mls nk pk psl Fb lg...sakit ati,,,sakit jiwa,,sakit segalanya...biar aku dgn idup aku...aku dh xperlukan mereka2 2...SAYONARA

Saturday, 17 December 2011

KeGiLaAn Aku DaTaNg LaGi..

Dah lama kot aku x wat gila beli majalah yg ada WaJaH2 ARTIS pujaan hatiku..Taun ni aku start gila blik..huahuahuahua...dlu gila beli majalah MALAYSIA....la ni KOREA la pulop..hehehehe..sygnya aku start gila K-Pop nie pd bln JUly huhuhu...tp xpa..masih blum terlambat..^_^

                      E-Pop July 2011

                       E-Pop August 2011

 
                                           E-Pop September 2011

                      E-pop October 2011

                      E-Pop November 2011

                       E-Pop December 2011

                Top 10 Idol Korean Aktor 2011

               Top Korean Idol Calender 2012

Klik October 2011

etc December 2011